loading...
آموزش و نگه داری مرغ عشق
حاج محمدامین بازدید : 27 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)

بیماری لاغری 
علایم : 
پرنده بیمار به سرعت قسمت عمده گوشت بدن خود را از دست میدهد.علایم ظاهری این بیماری به صورت افسردگی و بیحالی پرنده ، چشمانی بی فروغ است . گاهی هم حالت لرزیدن دیده می شود. پرنده بیمار با حالتی متشنج خود را به طرف آب و غذا می رساند که این نشان دهنده این است که پرنده دردهای شدید درونی دارد و وقتی از این حالت رها شد به خواب عمیقی فرو می رود.

علت بیماری : 
هنوز کاملا مشخص نشده ولی بیشتر علت آنرا در اثر کثیف بودن مواد غذایی و نارسایی آن می دانند.

مداوا : 
چنین پرنده ای را باید فورا از پرندگان دیگر جدا کرد. ابتدا یک قطره روغن کرچک یا روغن زیتون به حلق پرنده چکاند و بعد تمام دانه های سفت و خشک از قفس او خارج شده و به جای آن دانه های خیس کرده گذاشته شود و بعد از آن ترید نان و شیر درست کرده و نصف زرده تخم مرغ سفت پخته را در آن خوب مخلوط نموده در قفس بگذارید.
قفس پرنده بیمار را روزها در معرض تابش آفتاب قرار بدید و شبها هم دور و اطراف قفس را کاملا بپوشانید. گرم بودن جای این پرنده از مراحل اولیه معالجه می باشد.
استفاده از مولتی ویتامین هم اکیدا توصیه می شود .

 

چاقی 
در هنگام چاقی بدن مرغ عشق تپل می شود و پرنده حرکت کمتری داشته و تجمع چربی در زیر پوست و در بدن پرنده بوضوح مشهود است.

علت  :
قفس کوچک و یا تغذیه مرغ عشق با دانه های مقوی و غذای چرب و همچنین داروهای تقویتی.


معالجه : 
لازم است که پرنده را در یک قفس بزرگ و یا در فضای اتاق قرار داده تا بتواند به سهولت پرواز کند و از دادن غذاهای مقوی یا داروهای تقویتی خودداری کنید .
لازم به ذکر است که مرغ عشقهای ماده در هنگام خوابیدن روی تخم دچار افزایش وزن می شود که پس از بیرون آمدن جوجه ها و به دنبال این اتفاق ، مبادرت مادر به تغذیه جوجه ها بعد از مدتی کوتاه به وزن نرمال بر می گردد.

حاج محمدامین بازدید : 23 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)
طریقه تشخیص نطفه دار بودن تخم :
 
بوسیله یک منبع روشنایی مثل چراغ قوه ، به تخم نور بتابانید (باید حدود 4 تا 6 روز  از زمان تخمگذاری گذشته باشد_در این زمان جنین در حال تشکیل به راحتی قابل تشخیص می باشد) در صورت وجود جنین یک لکه تیره درون تخم مشاهده می گردد (اگر در اواخر دوران جنینی به تخم حاوی جنین زنده نگاه کنید قادر به دیدن حرکات ظریفی خواهید بود که نشان دهنده حیات جنین درون تخم می باشد) در غیر این صورت (عدم رویت لکه) می توانید به هرز بودن تخم یقین داشته باشید و آن را دور بیاندازید.

تشخیص تخم با جنین مرده :

بعضی از اوقات جنین درون تخم به دلایلی می میرد ؛ علل احتمالی آن می تواند به قرار زیر باشد :

** فقدان مواد غذای حیاتی در تخم
** بیماری عفونی
** پیدیش فاکتور لتال به دلیل هم خونی
** وجود مواد سمی درون خوارک والدین ( پیش از تخمگذاری)
** صدمه فیزیکی و ورود عوامل بیماری زا به درون تخم (اگر تخمی صدمه فیزیکی ناچیزی دیده باشد می توان ترک را بوسیله لاک ناخن و یا چسب پوشاند هرچند که احتمال جوجه شدن تخم ، به دلیل احتمال ورود عوامل ویروسی ، باکتریایی و ... کاهش می یابد)
** آلودگی تخم بوسیله مدفوع مادر و یا جوجه های بزرگتر
 
مرگ جنین را به دو صورت می توان تشخیص داد :

1_عدم رسیدگی به تخم و آلوده شدن تخم با مدفوع ( همانطور که ذکر گردید همین آلوده شده بوسیله مدفوع به دلیل مختل کردن تبادل رطوبت و اکسیژن با محیط خود می تواند عامل مرگ جنین باشد) :

به دلایل مختلف ممکن است این اتقاق رخ دهد از جمله کثیف بودن ذاتی ،  بیما بودن (در این حالت باید مرغ عشق ماده را از قفس تکثیر دور کرد و تخمها را نیز درو ریخت چون احتمال سرایت بیماری به آنها و ایجاد اپیدمی وجود دارد) و یا جوان بودن مرغ عشق ماده ؛ در  این صورت (اگر احتمال می دهید که هنوز جنین درون تخم زنده است) باید مبادرت به شستشوی تخم ها نمایید ؛ برای این کار تخمها را در ظرفی حاوی آب گرم (حداکثر 35 تا 40 درجه سانتی گراد) قرار داده و صبر کنید تا کثافات آن حل شود ، متاسفانه در این حالت لایه پروتئینی نازک سطح تخم نیز از بین رفته و تخم قابلیت تنظیم رطوبت و ممانعت از ورود باکتری ها را از دست میدهد که این امر اغلب منجر به تلف شدن جنین می گردد به همین دلیل باید معقول بودن شستشوی تخم را مورد سوال قرار داد.

2_تیره شدن غیر عادی تخم (این تیرگی را نباید با تیرگی تخم در اواخر دوران جنینی اشتباه گرفت بلکه این امر به دلیل فساد تخم حادث می گردد و برای افراد حرفه ای تشخیص آن بسی سهل و آسان است).

جدول رشد جوجه ها (بر اساس گزارش میشائیلیس)

لازم به ذکر است که گزارش میشائیلیس در اواسط دهه 60 میلادی منتشر شده و متاسفانه (همانطور که مشاهده می نمایید) از دقت و تقریب درستی برخوردار نیست چراکه دارای خطا بر حسب واحد اندازه گیری می باشد ( واحد گرم می باشد و خطا نیز بر حسب گرم است) ؛ الا ایهی الحال برای اطلاعات بیشتر شما دوستان عزیز آن را در وبلاگ قرار دادم(مرجع Michaelis , H.J (1967) Der Wellensittich.Ziemsen, Wittenberg-Lutherstadt. )

 وزن
به گرم
 طول عمر
به روز
 1  تولد
 2  1
 3  2
 4  3
 5  4
 7  5
 9  6
 11  7
 13  8
 16  9
 19  10
 22  11
 24  12
 26  13
 28  14
 30  15
 32  16
 34  17
 36  18
 37  19
 38  20
 39  21
 40  22
 41  23
 40  24
39  25
38 
 26
38 
 27
38 
 28
37 
 29
37 
 30
37 
 31

حاج محمدامین بازدید : 37 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)
ایجاد نژادهای جدید در مرغ عشق ، چرا و چگونه؟!!

تغییراتی که در جاندار ایجاد میشود بر سه قسم است :

1_تغییراتی که خاصا جاندار والد را متاثر میکند
2_تغییراتی که خاصا جاندار مولود را متاثر میکند
3_تغییراتی که هم والد و هم مولود را تحت تاثیر قرار میدهد.

اصولا موارد 1 و 2 در جانداران با ساختار و اندام های جنسی متمایز رخ میدهد چراکه در این جانداران سلولهای سوماتیک علی القاعده نقش جنسی ندارند (مگر در گیاهان و یا در کلون کردن حیوانات) به همین دلیل تغییراتی که در آنها ایجاد میشود به نسل بعد انتقال نخواهد یافت و همچنین تغییرات ایجاد شده در سلولهای جنسی نیز بر سازه مادر اثر ندارند (البته اگر سلولهای زاینده دستخوش تغییر گردند میتوانند اندام جنسی را دچار دگرگونی کنند) ؛ مورد 3 در تک سلولی ها و موجوداتی رخ می نمایاند که اندامی مجزا برای عمل جنسی ندارند و از سلولهای پیکری برای تولید مثل استفاده میکنند.

چون ما اصولا به دنبال فنوتیپ هایی هستیم که بتوانند به فرزندان نیز انتقال یابند و اصطلاحا نژاد جدید ایجاد کنند خاصا به شرح و بسط موتاسیون و انواع آن می پردازم :

در تعبیر عمومی موتاسیون را تغییرات ناگهانی در ژنوتیپ موجود می دانند،بطوریکه این تغییرات را نتوان از طریق نوترکیبی ژنتیکی توجیه نمود.
اگر موتاسیون ها هرگز اتفاق نمی افتاد موجودات زنده توسعه نیافته و به شرایط مختلف اكولوژیكی سازگار نمی شدند. موتاسیون های خود به خودی كه در طول تاریخ روی داده اند به واسطه تعدادی از پدیده های طبیعی مانند اشعه های یونیزه و اشعه ماوراء بنفش بوده است.
موتاسیون ها چه خود به خودی و چه القایی معمولاً مضر هستند و تمام سلول هایی كه موتاسیون جدید را تولید می كنند در برابر سلول های غیر موتان تمایل به از بین رفتن دارند چون نوع تغییر ژنتیكی حاصل از موتاسیون تا حدودی به صورت تصادفی اتفاق می افتد بنابراین بندرت یك تغییر، توانایی یك ارگانیزم را به زنده ماندن، تولید مثل و رشد و نمو بهبود می بخشد ولی اگر تغییرایجاد شده مفید باشد سلول محتوی مواد ژنتیكی بهبود یافته می تواند نسبت به فرم های قدیمی برتری داشته و ممكن است جایگزین تیپ قدیمی بشود. در اثر نو تركیبی بین مواد ژنتیكی جدید و مواد ژنتیكی سابق یك طیف از انواع جدید ارگانیزم ایجاد می شود. این تیپ ها به شرایط محیطی بهتر سازگار شده و ممكن است زنده مانده و تكثیر یابند و ارگانیزم های كم سازگار از بین بروند. تمامی تغییرات در موجودات زنده نهایتاً توسط موتاسیون انجام می شود نمونه های موجود گیاهان و حیوانات نتیجه اثر متقابل محیط و موتاسیون ها و بازتركیبی ژنهای موتان است (همان پدیده تكامل) سه جزء یا بنیان تكامل عبارتند از :

1- موتاسیون (که در این پست به آن پرداخته می شود)
2- نوتركیبی از طریق دو رگ گیری
3- گزینش اصلاح جاندار (كه می تواند تكامل هدایت شده نامیده شود)

موتاژن ها 
تعدادی عوامل قادرند موتاسیون هایی را در جانداران بوجود آورند. این عوامل كه موتاژن نامیده می شوند برخی از آنها در طبیعت پدیدار شده و موجب جهش های خود به خودی می شوند. عموماً موتاژن ها به 2 گروه فیزیكی و شیمیایی تقسیم می شوند. 

موتاژن های فیزیكی: 
موتاژن های فیزیكی تیپیك انواع مختلفی از اشعه ها هستند و عبارتند از :
1- اشعه ایكس
2- اشعه گاما 
3- اشعه بتا 
4- اشعه نوترونی 
5- نور ماوراء بنفش
تمامی این اشعه ها به استثنای ماوراء بنفش اتم های یك بافت را با گرفتن الكترون از آنها یونیزه می كنند. یونیزاسیون ممكن است تغییر پیوند ایجاد كند و موجب تغییر ساختمان شیمیایی مولكول های ماده وراثتی شود كه نتیجه آن جهش ژن یا شكستن كروموزم و ترتیب مجدد بازهای ازته می باشد.



موتاژن های شیمیایی: 

موتاژنهای شیمیایی به 2 گروه عمده تقسیم می شوند :
1-عوامل آلكیل كننده 
اتیل متان سولفونات 
دی اتیل سولفیت
اتیل رامین
N نیتروزو N اتیل اورتان
N نیتروزوN اتیل اوره
 
2- آنالوگ های بازی 
برومو اوراسیل 
مالیك هیدرازید
سدیم آزید

انواع موتاسیون:


موتاسیون ها به 2 طریق طبقه بندی می شوند یکی را بر اساس تاثیر بر روی فنوتیپ موجود موتانت Mutant و یکی دیگر بر اساس تاثیر بر روی ماده ژنتیکی تقسیم کرداه اند.


تقسیم بندی بر اساس تاثیر برروی فنوتیپ :

Somatic cell mutation & germ cell mutation
Morphological mutations 
Nutritional mutation
Lethal mutation
Conditional mutation

طبقه بندی موتاسیون ها بر اساس تاثیر بر روی ماده ژنتیکی (موتاسیون های هستند که موجب تغییر با حذف در یک یا تعدادی از جفت باز ها می شوند) :

Point mutation
Inducible mutation
Silent mutation
Back mutation(revesion mutation)
Spontaneous mutation

البته نوتركیبی هم در ایجاد نژاد های جدید نقش دارد (حتی می توان گفت که بیش از موتاسیون) که در آتی به آن هم خواهم پرداخت.
حاج محمدامین بازدید : 24 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)



برای اینکه بتوانم این مطلب را به طور شایسته برای شما عزیزان توضیح دهم نیاز به پیش زمینه ها و دانسته های اولیه ای می باشد که در ذیل به صورت تیتروار ذکر می نمایم (لازم به ذکر است که برخی از مطالبی که در ادامه می خوانید در مورد افراد آزاد گونه صادق می باشد نه آنهایی که در قفس نگهداری می شوند ولی به دلیل افزایش بار دانش شما خوانندگان گرامی آن را ذکر نموده ام):

عوامل موثر بر بروز رفتار تولید مثلی:
بسته به گونه مورد بررسی متفاوت می باشد اما می توان به طور کلی گفت که علاوه بر مدت زمان طول روز (روشنایی) عواملی چون بارندگی و فراوانی غذا (بالاخص در مورد گونه هایی که در مناطق با بارش کم زندگی می کنند) ، دمای هوا و... موثر می باشد.

فاکتورهای دخیل در موفقیت تولید مثل :
مطلبی که در مساله تولید مثل حائض اهمیت است موفقیت گونه در پرورش نوزادان و بقای نسل می باشد که تابع فاکتورهایی چون فراوانی مواد غذایی ،وجود فضای مکفی (این دو عامل اخیر وابسته به عدم همپوشانی کنام گونه با گونه های دیگر بویژه گونه های نزدیک به آن می باشد) ،کم بودن تعداد افراد گونه در اکوسیستم محلی(البته این تقلل خود می تواند بقای گونه را به خطر بیاندازد) ، عدم وجود یا عدم تکثر شکارچیان (موثر بر گونه هایی واقع در قاعده هرم) ، توان جنسی بالا و سابقه پرورش نوزاد و... .

خوب حالا که کمی با اصول بنیادی این مبحث آشنا شدیم به بسط گفته های پیشین ( برای آنهایی که در قفس اسیر می باشند و اختصاصا مرغ عشق) می پردازم :
از میان عوامل موثر بر بروز رفتار تولید مثلی هر سه عامل ذکر شده که شامل دمای هوا ، طول روز و میزان دسترسی به آب و غذا می باشد بر ایجاد رفتار تولید مثلی در مرغ عشق موثر می باشد.برای اینکه بتوانید در امر تکثیر موفق باشید عوامل ذکر شده را به صورتی که در ذیل بیان می کنم به کار گیرید:

1- دما :
بهترین دما حدود 26-27 درجه سانتیگراد می باشد که علاوه بر اینکه دمایی مشابه فصل بهار و آغار بارندگی دارد به خراب نشدن تخمها (بر اثر دمای بالا و یا پایین) و عدم اتلاف انرژی مرغ عشق ماده (برای گرم کردن تخمها) کمک می کند.

2- طول روز :
برای تامین روشنایی و شبیه سازی فصل بهار و تابستان و تحریک ترشح ملاتونین و هورمونهای جنسی در مرغ عشقها سعی کنید تا پاسی از شب (در فصول پاییز و زمستان) چراغهای محل نگهداری آنها را روشن نگهدارید.

3- آب و غذا :
برای ایجاد حس امنیت و جلوگیری از کشتار نوزادان(چه عمدی و چه غیر عمدی (کمبود انرژی دریافتی بوسیله نوزاد __> عدم توانایی در انجام صحیح متابولیسم __> اختلال در کارگرد بافتهای بدن __> مرگ)) سعی کنید غذا (ر.ج بخش تغذیه) و آب کافی در اختیار آنها قرار دهید.همچنین برای تامین ویتامینهای دخیل در امر تولید مثل از مولتی ویتامین و قرصهای ویتامین (ر.ج بخش تغذیه قسمت انواع ویتامین ها و خواص آنها) استفاده نمایید.

از میان فاکتورهای دخیل در موفقیت تولید مثل عوامل ذیل موثر می باشند :

1- فراوانی مواد غذایی :
در قسمت پیشین مفصلا ذکر شد.

2- وجود فضای مکفی و کم بودن تعداد افراد گونه در اکوسیستم محلی :
برای این کار باید قفسی بزرگ را برای نگهداری مرغ عشق در نظر بگیرید و سعی کنید تعداد مرغ عشق هایی که درون یک قفس نگهداری می نمایید در حداقل تعداد باشد.

3- توان جنسی بالا :
برای نیل به این مهم سعی کنید در جیره مرغ عشقهای خود انواع مواد غذایی را گنجانده و از انواع ویتامین ها استفاده نمایید و علاوه بر آن در بین دفعات جفتگیری دوره های استراحت را برای مرغ عشقهای خود مد نظر داشته باشید (جدا نمودن جفتها و یا برداشتن قفس) البته تعداد و طول این دوره ها بسته به سن مرغ عشقها و سابقه تخم گذاری آنها متفاوت است :
سن بالا و سابقه طولانی : تعداد دفعات و همچنین زمان استراحت باید زیاد باشد ؛
سن پایین و سابقه کم : تعداد دفعات و همچنین زمان استراحت را می توان کم نمود.
حاج محمدامین بازدید : 20 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)

ناباروری

بعضی مرغ عشقهای نر توانایی باروری ندارند این مشکلات که اغلب ژنتیکی هستند درمانی ندارد . گروهی از مرغ عشقها هم هستند که با هم جفت نمی شوند، یعنی گرچه سعی در جوجه دار شدن دارند اما تخم حاصل ، بی نطفه است . البته علت اول بیشتر اتفاق می افتد که شما می توانید پرنده نر را عوض کنید.
بعضی وقتها این امکان وجود دارد که بتوان مشکل بی نطفه بودن تخم را حل کرد (در بیشتر موارد مربوط به پرنده نر می شود. در صورتی که این مشکل در پرنده نر از نوع ژنتیکی نباشد امکان درمان آن وجود دارد. کمبود ویتامین D و E و برخی از مینرالها در پرنده باعث ناباروری آن می شود. سعی کنید که از داروخانه دامپزشکی مولتی ویتامین و مینرال (مواد معدنی) تهیه کنید. اکیدا توصیه می کنم جوانه گندم تازه را نیز در اختیار پرنده بگذارید. جوانه گندم یکی از مقوی ترین مواد غذایی برای اکثر موجودات است. تخم کتان را نیز در جیره غذایی مرغ عشق خود بگنجانید چرا که به نطفه سازی کمک میکند ولی میزان زیاد تخم کتان می تواند مشکل آفرین باشد ، زیرا دانه ای بسیار چرب است و مصرف بیش از اندازه آن ، به کبد پرنده آسیب وارد می کند ؛ این کارها را انجام داده و اگر بعد از 2 یا 3 سری تخم گذاری ، بازهم مشکل ادامه داشت ، می توانید مطمئن باشید که مشکل پرنده شما ژنتیکی بوده و راه درمانی ندارد).
جفت گیری در مرغ عشقها دلیل بر تخم گذاری آنها نیست. ممکن است که دو مرغ با هم جفت باشند اما تا مدت ها از تخم گذاری خبری نباشد. اگر علل ژنتیکی و بیماری را فاکتور بگیریم ، علل دیگری نیز چون اضطراب ، عدم وجود لانه تخم گذاری باب میل ، کوچک بودن قفس و همچنین کمبود غذا و آب باعث این مسئله هستند. باید محیط زندگی مرغ عشق های جفت گیری کرده به گونه ای باشد که همیشه این اطمینان را حس کنند که غذا و آب به میزان فراوان و بیش از نیاز در اختیارشان خواهد بود. در صورتی که همه چیز نرمال باشد ، یعنی نر و ماده هر دو کاملا سالم باشند و فضای لانه نیز آماده باشد، مرغ ماده تا 6 تخم می گذارد مرغ ماده هنگامی که شروع به تخم گذاری می کند این کار را تا زمانی ادامه می دهد که صدای نبض جوجه درون یکی از تخمها را بشنود. در این حالت از تولید تخم بیشتر اجتناب کرده و به گرم نگه داشتن و خوابیدن بر روری تخم های باقی مانده اکتفا می کند. اگر به هر دلیل یکی از تخم ها خراب شود ، خود ماده این مسئله را متوجه شده و آن را بیرون می اندازد. البته توجه کنید که ممکن است تخم بیرون انداخته شده سالم باشد و تنها به اشتباه و یا کمبود فضا و حرکات مادر در لانه بیرون بیفتد. هفت روز پس از اینکه مرغ بر روی تخم خوابید می توانید خودتان سالم بودن تخم را امتحان کنید. برای اینکار به آرامی تخم را برداشته و در فضای تاریک در مقابل یک لامپ پرنور نگاه دارید ، باید یک لکه سیاه در وسط تخم ببینید ؛ این لکه همان جنین است که کم کم بزرگ شده و کل فضای تخم را میگیرد. تقریبا 18 تا 21 روز طول می کشد تا جوجه از تخم بیرون بیاید. جوجه ابتدا کور است و قدرت بینایی ندارد و پس از 7 تا 10 روز چشم باز می کند.

نکته : بعضی موارد ممکن است مرغ عشق ماده پس از اینکه جوجه هایش از تخم بیرون آمدند بعضی از آنها ترد کرده و از لانه بیرون  بیاندازد ، یکی از علل این مسئله فقدان غذا در قفس است چرا که در حین بزرگ کردن جوجه مصرف غذای مرغ عشق ها چند برابر می شود ، اگر با چنین موردی مواجه شدید به آرامی جوجه را در دهانه لانه قرار دهید ، در این حالت مادر جوجه را به درون لانه و به زیر شکم خود هدایت می کند اما اگر این اتفاق باز هم تکرار شد یا باید جوجه را در زیر شکم مرغ عشق دیگری که خود صاحب جوجه است قرار دهید و یا اینکه خودتان نقش مادر را برایش ایفا کرده و آن را بزرگ کنید.


حاج محمدامین بازدید : 25 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)


شرایط تکثیر


برای تکثیر مرغ عشق نیازی به وسایل خیلی گران قیمت و زحمت زیاد نیست ، کافی است به آن دل بدهید و واقعا حوصله داشته باشید.

1- به ازای هرجفت مرغ عشقی که دارید یک خانه تخم بگیرید ، بهتر است خانه پلاستیکی باشد (در بازار هم خانه چوبی و هم پلاستیکی موجود است ، لانه پلاستیکی بهتر می باشد چون به راحتی قابل شست و شو بوده و مثل چوب نیست که موجودات ذره بینی لای درزها و سوراخهایش رشد کنند).

2- لانه را بعد از خرید با آب گرم و مایع ظرفشویی خوب بشویید و 2 ساعت در معرض نور آفتاب بگذارید تا کاملا خشک و ضد عفونی شود.

3- لانه را نه خیلی بالا و نه در کف قفس ، بلکه در وسط یکی از دیواره های قفس بگذارید جلوی در لانه طوری یک میله را به موازاتش قرار بدهید تا پرنده بتواند راحت به درون لانه برود.

4-  پرنده را با انواع میوه ها مثل سیب ، گلابی ، پوست هندونه و انواع سبزیها مثل شوید و هویج و جعفری تغذیه کنید و البته جوانه گندم هم که یک غذای بسیار ایده آل و مقوی محسوب می شود را فراموش نکنید . آب تازه را همواره در اختیار پرنده خود بگذارید (ویتامین و کلسیم را هفته ای دو بار به آب آنها اضافه کنید).

5- جای نه گرم و نه سرد و بدون جریان شدید هوا را برای قرار دادن قفس در نظر بگیرید.

مدت زمان لازم برای جفت شدن مرغ عشق نر و ماده

نمی شود زمان مشخصی را عنوان کرد ، این امر کاملا به خصوصیات مرغ عشق بستگی دارد بعضی ها شدیدا گوشه گیر هستند  (معمولا در مرغ عشقهای ماده بیشتر دیده می شود) و دیرتر عادت می کنند هرچه محیط برایشان مستعد تر باشد سریعتر جفت می شوند. سعی کنید محیطی ساکت برایشان فراهم کنید و وسایل بازی و ظرف آب برای حمام و سبزیجاتی مثل هویج ، شوید و جعفری برایشان بگذارید.اگر بسیار مشتاق داشتن یک جفت تخمگذار هستید توصیه می کنم جفتی که سابقه تخمگذاری داشته اند را خریداری کنید.

تولید مثل

برای‌ موفقیت‌ درجوجه‌ گرفتن‌ باید به‌ موارد زیر توجه‌ شود :

1- فراهم‌ آوردن‌ شرایط مناسب‌ نگهداری‌ و تغذیه.

2- قرار دادن‌ جعبه‌ آشیانه‌ : یک ‌محرک‌ برای‌ تولید مثل‌ محسوب‌ می‌شود. برای‌ مرغ‌ عشق‌ جعبه‌ آشیانه‌ به‌اندازه ‌23‚17‚17 سانتیمتر و ورودی‌ به‌ قطر 4-5 سانتیمتر مناسب‌ است‌. وجود یک‌میله‌ جلوی‌ سوراخ‌ ورودی‌ کمک‌ می‌کند پرنده‌ نر جفت‌ خود را هنگام‌ خوابیدن‌ روی‌تخم‌ها بهتر تغذیه‌ کند. ضمنا مرغ‌ عشق‌ تخم‌ را مستقیما روی‌ کف لانه‌ می‌گذارد و نیاز به‌ وسیله ‌دیگری‌ نیست‌.

3- استرس ‌: استرس‌ را باید به‌ حداقل‌ رساند. صاحبان‌ وسواسی‌ یا فضول‌ که‌ بطور متناوب‌ داخل‌ جعبه‌ آشیانه‌ را نگاه‌ می‌کنند و نیز ظاهر شدن‌ شکارچیانی‌ مانند گربه‌ اطراف‌ قفس‌ از عوامل‌ مهم ‌استرسزا‌ محسوب‌ می‌شوند.

4- نقش‌ تحریک‌ سایر پرندگان ‌: می‌توان‌ چند جفت‌ مرغ‌ عشق‌ را در قفس‌های‌ مجزا ولی‌ در کنار یکدیگر قرار داد. صدای‌ هر جفت‌ می‌تواند جفت ‌های دیگر‌ را به‌ نشان‌ دادن‌ رفتار تولید مثلی‌ تشویق‌ کند.

5- تأثیر نور : افزایش‌ تدریجی‌ مدت‌ زمان‌ وجود نور تحریک ‌مناسبی‌ است‌. فصل‌ جفت‌گیری‌ مرغ‌ عشق (معمولا) بهار و تابستان‌ است‌. شما می توانید در زمستان با روشن نگه داشتن چراغها تا پاسی از شب پرندگان خود را به جفتگیری تحریک کنید.


حاج محمدامین بازدید : 27 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)


تشخیص جنسیت

برای فهمیدن جنس نر و ماده این حیوان بهترین گزینه توجه به پوستی است که در بالای منقار قرار دارد ، (و سوراخهای بینی در آن قرار دارد) می باشد.در نوع نر رنگ این پوست آبی تیره و یا بنفش است اما در نوع ماده آبی بسیار روشن با هاله ای سفید در اطراف سوراخهای بینی(بالاخص در ماده های جوان) ٬ قهوه ای یا متمایل به قوه ای است . رنگ آبی این پوست در نوع نر همواره مشخص است البته در نرها مریض و یا پیر این رنگ مات شده و ترکهایی در آن دیده می شود ، اما رنگ این پوست در ماده ها متغیر است در موقع تخم گذاری و در جوانی صاف و روشن تر است و پس از این مدت تیره تر و چروک دار می گردد.

مثال:در تصویر زیر آبی ماده و زرد نر هست.


تعیین جنسیت مرغ عشق

یا:
تعیین جنسیت مرغ عشق

مرغ عشق سمت راست ماده و مرغ عشق سمت چپ نر است.
این هم بینی مرغ عشق های نر:
تعیین جنسیت مرغ عشق
حاج محمدامین بازدید : 19 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)

از ابتدا به ساکن بیایید قول بدهیم تمام سعی خود را در حفاظت و نگهداری از این موجودات زیبا به عمل بیاوریم و تمام همت خود را بکار ببندیم تا در اثر بی توجهی ، حق زندگی را از آنها نگیریم.

 

خیلی خوب قبل از هر چیز یک سری مطالب رو در این سرفصل براتون قرار میدم تا با اصول کار آشنا بشین :

موطن مرغ عشق

وطن مرغ عشق قاره استرالیاست ، این طوطی موجدار کوچک حدود 160 سال است که به عنوان حیوان خانگی رایج شده . در سال 1840 اولین مرغ عشق ها توسط محقق انگلیسی به نام جان گولد به اروپا برده شد. گولد منطقه اصلی زیست و تولید مثل پرنده را جنوب و جنوب غربی استرالیا میداند ، در این مناطق مرغ عشق های وحشی در فصل بهار در گروههای بزرگ به تولید مثل می پردازند.مدت زمان تولید مثل پرنده به طور غیر مستقیم به بارندگی وابسته است چراکه تخم های نیمه رسیده علوفه ها خوراک جوجه های این پرنده را تشکیل می دهند. مرغ عشق در سوراخ درختان مناطق مناسبی را برای تخمگذاری یافته و شروع به تخمگذاری میکند؛ این پرنده در گروههای بزرگ و در محیطی محدود لانه سازی کرده و شروع به زادآوری می نماید و همانطور که گفته شد تعداد دفعات زادآوری به میزان خوراک مورد نیاز جوجه ها بستگی دارد و در صورت عدم وجود غذای کافی پرندگان دسته جمعی به مناطق دیگر کوچ می کنند.

نگاهی سریع به شروع تکثیر مرغ عشق به دست انسان

اولین مرغ عشق ها را جان گولد در سال 1840 به انگلستان برد و در حدود سال 1846 مرغ عشق به فرانسه وارد شد و با موفقیت مورد تکثیر قرار گرفت ، در سال 1855 مرغ عشق در آلمان تکثیر گردید اما صرف نظر از اولین تکثیرها باید خاطر نشان کرد که هلندی ها و بلژیکی ها بودند که مرغ عشق را اهلی و خانگی کردند . در این مدت و طی اهلی شدن مرغ عشق ، اولین رگه ها و نژادهای مختلف پدیدار شد (لازم به ذکر است که مبحث نژادشناسی مرغ عشق بسیار گسترده بوده و خود نیاز به مقاله ای جداگانه دارد که در آینده ای نزدیک و اگر عمری باقی بود و توفیقی حاصل گردید در این باره مقاله ای بسیار جامع را تهیه خواهم کرد و در دسترس علم پژوهان عزیز قرار خواهم داد).


حاج محمدامین بازدید : 23 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)

 بسم الله الرحمن الرحیم

سلام،من امروز(30/3/91)بعد از یکسال ونیم یا دو سال وقفه بالاخره دوباره مرغ عشق خریدم ومی خوام تجربیاتم رو برای شما رو وبلاگ بذارم.

 1)داستان من و مرغ عشق هام:

   از وقتیکه یادم می آد،از همون بچگی با مرغ عشق بزرگ شدم.اما چون من اونا رو فقط برای تفریح می خریدم برام مهم نبود که تولیدمثل کنند.زمستون سالی که کلاس پنجم بودم یه مرغ عشق ماده رو 2500تومن از دوستم خریدم؛البته خودم دوتا مرغ عشق نر داشتم(جالبه بدونید خودم نمیدونستم).

   بهار از راه رسید،اوایل اردیبهشت ماه بود که به طور اتفاقی جلوی در لونه یه چیز سفید دیدم،فکر نمی کردم که اون تخم باشه چون من اصلا اونا رو برای جوجه کشی نخریده بودم.اما خودش بود یه تخم سفید کوچولو.سریع به طرف قفس رفتم وتوی لونه سرک کشیدم،مرغ عشق ماده از لونه بیرون اومد وبا کمال تعجب دیدم که یه تخم دیگه توی لونه وجود داره.با خوشحالی این خبر رو به خانوادم رسوندم و برگشتم وبا کج کردن قفس تخم رو به داخل سوراخ توی لونه هدایت کردم.چیزی نگذشت که تخم ها پنج تا شدن ومن بی صبرانه منتظر بیرون اومدن جوجه ها بودم.بعد از یکی –دو هفته بعضی از افراد فامیل می گفتن که تخم ها یا خراب هستند یا نطفه ندارند.اما من صبر کردم.روزهای آخر مدرسه یا فصل امتحان،درست یادم نمی آد،توی لونه سرک کشیدم البته این کار هر  روزم بود،تا اینکه آخرش صدای ضعیفی توی لونه شنیدم به سختی مرغ مادر رو از لونه بیرون کشیدم،باورتون نمیشه یکی از تخم ها جوجه شده بود.

 از5تخم؛4جوجه بیرون اومد،یکی آبی ویکی سبز و دوتا سفید .بعداز بزرگ شدن جوجه ها،جفت اصلی دوباره تخم گذاشتند واین بار3جوجه از 5تخم بیرون اومد که دوتاشون مردن ویکی که سبز رنگ بود بزرگ شد.کم کم فصل پاییز فرا رسید اماهمون جفت اولی دوباره تخم گذاشتند که البته نتیجه ای نداشت.

حالا من نزدیک8-9تا مرغ عشق داشتم،من که بی تجربه بودم از این تابستون تجربیات زیادی کسب کردم .

اوایل زمستون،دوستم اومد و همون جفت اصلی  رو از من قرض گرفت تا از اونا جوجه گیری کنه و بعد مرغ عشق ها رو به من بده و جوجه ها رو خودش ببره.البته دو مرغ عشق هم به من داد.یه کم ترازو به نفع منه،نیست؟

درست یادمه،روز عاشورا بود ومن صبح که درقفس رو باز کرده بودم اما یادم رفته بود که در قفس رو ببندم،ظهر بعد از مراسم اومدم خونه دیدم یکی از قفس ها که3تا مرغ عشق توش بود خالی شده و فقط مرغ ماده مونده بود.رفتم طبقات بالا جست وجو کردم اما هیچی نبود ودوتا مزغ عشق سفیدم فرار کردن،یکی از همون مرغ عشق ها که دوستم بهم داده بود مرد،حالا من 3تا مرغ داشتم.بهار که شد اون 3تا رو فروختم ویه جفت آماده خریدم که چند روز بعد تخم گذاشتن.که3تا جوجه حاصل اون بود.

  حالا بریم سراغ اون جفت اصلی که به دوستم داده بودم ؛اونا باز تخم گذاشته بودن فکر کنم3یا4 جوجه نتیجه این تخم گذاری بود.به هر حال قبل از شروع امتحانات پایانی مرغ عشق هام رو از دوستم آوردم که متاسفانه مرغ ماده مریض شده بود ومثل یک نی لاغر.همون جفتی رو که بهار خریده یودم همزمان با جفت اصلی دوباره تخم گذاشتن که نتیجه ای نداشت.جفت اصلی با این که ماده مریض بود دوباره تخم گذاشت که به علت آب بارون که داخل لونه رفته بود تخم ها خراب شدن.ماده ی مریض رو5000تومن فروختم . مرغ نر هم مرد و حالا من از اون همه مرغ عشق فقط5تا مرغ داشتم ومرغ نر هم مرد ومرغ هام4تا شدن.اون4تا، دوتاشون رو کارگرهامون با برنج کشتن واز دوتای باقیمونده مرغ ماده نمیدونم به چه علتی مرد و مرغ آخر که یه جوجه بود رو می خواستم دستی کنم که چون غذاش رو برداشته بودم اونم مرد.

 به این ترتیب نسل مرغ عشق هام منقرض شد.

حالا بعد از از5/1 یا 2سال دوباره مرغ عشق خریدم که امیدوارم هرچه سریع تر تخم بذارند.

 

حاج محمدامین بازدید : 299 یکشنبه 12 شهریور 1391 نظرات (0)

بزرگ کردن دستی جوجه ھا

 به وسیله دو سری مواد غذایی می توانید جوجه ها را بزرگ کنید:
1_یک سری پودر در بازار و مغازه ھای پرنده فروشی ھست که مخصوص غذادادن به جوجه هاست(بدان پودر مکمل ھم گفته می شود) ، برای مصرف پودر و آب جوش را با ھم حل کنید و بعد از اینکه به دمای متعادل رسید (حدود 37 درجه سانتی گراد) برای تغذیه جوجه ها از آن استفاده کنید.
2_یک تخم مرغ بپزید و زرده آن را جدا كنید. آن را له كرده و كمی آب جوش اضافه كنید ، چند عدد بیسكویت مادر و مغز نان باگت (یا سوخاری) به مایع اضافه كرده و در آخر كمی آرد نخودچی درون آن بریزد و تمام مخلوط را درون
میكسر ریخته ، بگذارید مواد با ھم خوب مخلوط شده و كاملاً یك دست گردد.

پس از تهیه یکی از دو محلول فوق یک سرنگ 10 سی سی برداشته و یک لوله نرم و باریك و انعكاف پذیر به سر این سرنگ وصل كنید، این لوله را میتوانید از مغازه ھایی كه دوچرخه تعمیر می كنند خریداری نمایید ارتفاع این لوله باید حداكثر 5 سانتیمتر باشد به طوری كه این لوله مستقیما به چینه دان پرنده وارد شود.
سرنگ را 2 تا 5 سی سی پر كنید، با یک دست سعی كنید نوك پرنده را باز كنید و با دست دیگه لوله را آرام آرام وارد حلقش كنید و تاچینه دان پایین ببرید (بسیار مواظب باشید پرنده خفه نشود) حال این مایع را با فشار ثابت خالی كنید .اگر این كار را خیلی آرام انجام بدهید حیوان تقلا زیادی می كند و غذا را قی کرده و مجبور خواهید بود یکبار دیگر این كار را تكرار كنید (اگر نمی توانید بال زدن و حركات پرنده را كنترل كنید می توانید آن را در یک پارچه طوری كه فقط سرش بیرون بماند بپیچید و بعد بدان غذا بدهید).
باید چندین بار در روز به پرنده خود به این صورت غذا بدهید. بھترین زمان برای غذا دادن به جوجه وقتیست كه چینه دانش تقریبا خالی باشد( شما براحتی با دست زدن به چینه دان پرنده میتوانید متوجه این قضیه گردید).
پیش از ھر باز غذا دادن سرنگ را كاملاً با آب جوش و مایع ظرفشویی خوب خوب بشویید و اینكار را دوباره بعد از غذا دادن تكرار كنید.
باید غذا دادن به پرنده را تا زمانی كه تمام پرھایش رشد کند و كاملا بزرگ شود ادامه دهید. معمولًا این پرنده ھا باید 1 ماه و 2 ھفته تغذیه شوند ( 40 تا 45 روز _ البته این زمان تقریبیست) ؛ یک مسئله كه نباید فراموش کنید این است كه در این فاصله دان را در قفس بگذارید تا با کم کم از آن تغذیه کنند.
ھفته ھای آخر باید تعداد دفعاتی كه خودتان به پرنده غذا میدهید كم كنید تا پرنده مجبور شود خودش دانه بخورد ،
جوجه شما ممكن است در این دوران مقداری ضعیف شود ولی نگران نباشید ، برایش یه مقدار تخم مرغ
بپزید، زرده آن را جدا كنید و فقط سفیده را رنده كنید و در قفسش بگزارید همچنین جوانه گندم و نان ترید شده در شیر و یا آب می تواند غذای کمکی خوبی در این دوران باشد .

تعداد صفحات : 10

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 96
  • کل نظرات : 32
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 23
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 26
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 26
  • بازدید ماه : 49
  • بازدید سال : 192
  • بازدید کلی : 12,956
  • کدهای اختصاصی